вівторок, 22 вересня 2009 р.

КІНЕЦЬ ОСВІТИ

На ZAUA опублікований початок моєї публікації про те, що буде з вищою школою в Україні вже за кілька років. Буду радий Вашим коментарям!

11 коментарів:

  1. что означает "виші"?
    по теме: формирование у общества (особенно у молодежи!) фальшивых ценностей - процесс управляемый и многослойный. вот видишь, и ты это начал замечать, в своей сфере. все это происходит не случайно, все распланировано и имеет совершенно конкретную цель.

    ВідповістиВидалити
  2. "ВИШІ" - розмовне, "вищі навчальні заклади".

    Щодо решти. Добре, я знайду час почитати, що ти мені тоді переслав. Бо інакше цю дискусію не зупинити! :))))

    ВідповістиВидалити
  3. нет повода для дискуссии. просто "коментар, якому ти будеш радий" :)))

    ВідповістиВидалити
  4. хотя... какой смысл проводить соц.опросы, исследования и не вникать в суть явления. Выводы где? Где причины, следствия? А главное, - "що робити?" :)))

    ВідповістиВидалити
  5. Це - перша частина матеріалу. Отже незабаром буде друга.Із висновками. :)))

    ВідповістиВидалити
  6. чудова стаття. але
    1) неможливо читати сучасну пресу. українська преса на 90% жовта, на 5% -- блакитна. 5% що залишилися мають дуже маленькі тиражи. де є наші журналісти, які мають змусити політиків поважати себе? пишуть нову статтю про те, як звали батька Юліїї Тимошенко або як звали Віктора Януковича "на зоні"? а самі журналісти себе поважають?
    2) з 1999 року я не купував жодної книжки по програмуванню. вони не є актуальними. з історією дещо простіше, але я шукаю "Історю України" Грушевського для моєї библіотеки вже десь 5 років. усе, що мені вдалося знайти -- це подарункове видання української класики, вартістю десь 5-6 тисяч гривень за том. я впевнений, що ти знаєшь де купувати актуальні книжки, але чи знають про те твої студенти? вони не питають? а їх не вчили питати.
    3) майже головне. Алік, українські виші дають сурогатну освіту. за виключенням Університету, харківські виші дають сурогатну освіту. не актуальну. не потрібну нікому. яку здебільшого викладають люди, які не слалися в своїй галузі. українська вища оствіта є дипломом, а не знаннями. у Могілянці інакше? добре. чув що в Університети ім. Шевченка також інакше. так може залишити п'ять-десять вишів в Україні? може більше не треба?
    4) і найголовніше. закони карми неможливо порушити, доведено Кушнарьовим. не може нескінченно продовшуватись те, що продовжується 18 останніх років. як це не прикро для українців, але потрібно працювати. не тільки Їй, усім. напревеликий жаль потрібен крах економіки, щоб це зрозуміли промисловці і потрібен крах освіти і культури, щоб це зрозуміли викладачі. і ще не факт, що вони зрозуміли.

    ВідповістиВидалити
  7. Антоне, я тобтою пишаюся! Конструктивно мислиш!

    1)Згодний на всі 300%. Дуже мало журналістів, які себе поважають. І через це - більшість і їх проблем, і проблем читачів!

    2)Я вже розповідав раніше (у своїх нотатках про Лондон) про британські книгарні, у яких книжок по історії, наприклад, більше аніж я здатен прочитати за своє життя. В Україні, як не дивно, дуже якісні книжки про історію вряди-годи виходять. Але загальна ситуація така, що українська книжка переважно вторинна і не актуальна, тут ти правий!

    Щодо Грушевського - не проблема, знайдемо! :)

    3) Про скорочення університетів - у наступній частині статті.

    4) Так отож!

    Загалом дуже тобі дякую за цього дописа!

    ВідповістиВидалити
  8. дякую і нема за що :)

    1) треба зазначити, що українське суспільство загалом себе не дуже поважає. тож журналісти є лише частнию загальної маси. є то виправданням журналістів, чи ні -- то нехай вони самі вирішують. як на мене -- не є.
    2) в Україні видаются дуже якісні книжки, не тільки про історію. але, але, але -- дуже важко знайти ті якісні книжки.
    тільки не треба мені дарувати книжку за 6 тисяч гривень, її ж навіть розкривати страшно :) а звик читати та перечитувати вміст своєї бібліотеки
    3) чекаймо з нетерпінням
    4) отож. от кандидат у Президенти Сергій Тигіпко цілу книжку написав про стратегію розвитку України. я буду краток (с) -- працювати треба :)

    ВідповістиВидалити
  9. Із цього листування роблю висновок: ми давно не спілкувалися! Дарма до мене не заїхали, коли у відпустку летіли! :)

    ВідповістиВидалити
  10. у відпустку ми летіли з Харкова, тож звиняте. а загалом треба пересектись з метою поспілкуватися, а не похабцем між поїздами, літаками, Туречченю, чи Польщею :)

    ВідповістиВидалити
  11. Та я вже в курсі! :))) Загалом - згодний, але треба визначитися де і коли! А це - складна штука! :)

    ВідповістиВидалити