неділю, 14 серпня 2011 р.

БЕЗКОРИСЛИВА СОЛІДАРНІСТЬ ІЗ ААРОНОМ БІБЕРОМ

Аарон Бібер, 89-річний старожил Тоттенхема, був вражений побаченим того недільного ранку. Його маленька перукарня на головній вулиці цього лондонського району існувала вже більше 40 років, і ось тепер була цілковито знищена. „Вкрали навіть мій чайник!” – скаржився старий перукар – „Мабуть, я мушу закрити свій бізнес: у мене нема грошей, щоб все це відбудувати”.


Його історію почули кілька молодих британців. Їх імена варті згадки: Бйорн Конраді, 23 років, Софі Браунес, 21 рік та Омід Сард, 28 років. Вони створили блог keepaaroncutting.blogspot.com на якому розповіли історію Бібера і закликали інтернет-спільноту пожертвувати гроші старому перукареві.

За 48 годин блог закрили: 35 000 фунтів були зібрані за такий короткий час.

„Я просто у шоці, - говорить Аарон Бібер – це приголомшуюча новина. Я працював усе моє життя, і жодного разу не отримував грошей „просто так”, я ніколи не очікував такого. Мої батьки приїхали у Британію на початку 1900-х і також весь час мусили працювати. Вони казали мені: „Якщо ти не будеш працювати – ти не будеш мати, що їсти”. Тепер я отримав ці гроші. Їх надіслали мені незнайомці. І це все дуже дивно!”

Світ змінюється: безкорислива солідарність робить дива.  

7 коментарів:

  1. Видел сюжет про него очень жаль человека отдавшего всю жизнь любимому делу и потерявшему в конце жизни все, очень хорошо что нашлись добрые люди и помогли!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Аха, а люди, що вони трощили цю перукарню, звичайно відстоюють свої права. Вони проти поліцейського проізволу. Не зрозуміло тільки, чому вони такі сміливі трощили перукарню, а не поліцейску дільницю.
    А історія дуже добра

    ВідповістиВидалити
  3. Саша, здається, у тебе є нюх на такого роду історії і практичний досвід! Дякую за гарне нагадування!

    ВідповістиВидалити
  4. Та я якось про "людей, що відстоюють свої права" нічого не писав. ))) Вони - тут "за дужками". То окрема велика історія. Цікаво, що попередні подібні за масштабом події у Лондоні відбулися 30 років тому - також у рік активного сонця. Але то, знову-таки, інша історія. Про яку я писав раніше...

    ВідповістиВидалити